2019-09-15 481 瀏覽
與女兒逛完先施,不想拿著一袋二袋離開商場搵食,行勻整個西九龍,都冇間想入的,行到落下層已經累了,見到牛車水有大把卡位,就衝咗入去。我們叫了牛柳配雞中翼配沙律餐,牛柳配蝦天婦羅配沙律餐,沙嗲雞串半打,飲品叫了凍檸茶及凍啡少甜。先講個沙律,有點像舊式美而廉餐廳那款口味,算是不過不失。牛柳過熟,很難才咬得爛,我以為自己牙力不足,問亞女,您個件牛柳可以嗎?她都擰曬頭。再問她雞翼好吃嗎?她說超市的CP雞翼較好食。我果兩條蝦天婦羅,層粉漿太厚,似凍肉店賣的現成貨。至於果半打雞肉串燒,嚡烚烚,沙嗲醬很淡味的,我同女兒各自勉強吃了一串,便吃不下去了。至於凍檸茶屬正常茶記味道,杯啡又係好淡,沒咖啡香。食物上檯速度很慢,伸手去叫人追單,睇到扮睇唔到,被迫要開聲叫人,埋單連加一$250蚊。食完出門口,我同女兒都不約而同說:早知道差成咁,回屋企樓下茶餐廳食碟頭飯好過🤦‍♀️。(總結):食物唔得,咖啡唔得,服務都唔得。但、每人的口味都都有所不同,對我來說,不會再有下一次。
2019-09-02