2018-09-05 173 瀏覽
陪媽行完街後,突然落好大雨,避雨期間兩人都開始肚餓,於是行去筲箕灣港鐵站側邊間太興燒味食午餐,當時餐廳食客都好多,只有一張比較近廚房嘅枱無人坐,我哋都唔介意照坐,然後好快地叫咗兩個午餐,一個係惹味排骨湯麵+熱檸水 $46,另一個台南肉燥煎蛋飯+熱檸水$48。大約五分鐘就送咗兩個餐嚟,我和媽第一時間都先食排骨湯麵,湯底唔錯,可惜排骨嘅肉就比較實,味道都可以,口感就一般,然後大家都食肉燥煎蛋飯,感覺都比排骨湯麵好食,啲肉都容易食好多,好香嘅肉燥香味,好有台灣風味,仲大過台灣嘅肉燥飯好多,兩個餐都有一杯餐飲,我哋都係叫咗熱檸水,兩個人都食得好飽,如果店內環境可以乾淨啲,我就會坐耐啲,可惜唔係,所以食飽就走啦。總結:食物可以,環境一般,收費合理。

惹味排骨湯麵
台南肉燥煎蛋飯
總結:食物可以,環境一般,收費合理
2018-08-28
台南肉燥煎蛋飯