2023-07-16
同媽咪經過寶勒巷附近,見呢間餐廳氣氛好CHILL,有室內同戶外,空間感好闊落,而且坐得又舒服,就同媽咪入去試下,估唔到食物同服務同樣都好好啊,大讚👍💕辣肉腸忌廉藍青口🦪藍青口大大隻好厚肉,入口鮮味十足 ,肉質嫩滑多汁,配上西班牙辣肉腸和忌廉汁一齊烹煮,令味道更加濃郁 ,青口吸收辛香味道,更刺激食欲,一碟好開胃嘅海鮮前菜。💕招牌脆皮豬腩肉配酸菜及黃芥末🥓對於鍾意食燒肉嘅我來說,非常有驚喜,一咬燒肉,即感覺到外皮份外鬆脆,口感美妙到難以言喻,香脆嘅豬皮、份量剛好嘅脂肪和嫩香多汁嘅豬肉,再配上酸菜及黃芥末,還可解油膩,令每一口燒肉都充滿滋味💕西班牙海鮮焗飯🥘海鮮燉飯上鋪滿了大蝦、墨魚條、魷魚、青口、蜆等海鮮,一上枱就香氣四溢,賣相超吸睛,顏色鮮豔令人食慾大開!焗飯吸滿海鮮湯汁,飯粒口感紮實彈牙,入口潤滑,配合底部微微焦香嘅鍋巴,食嘅時候滿口海鮮鮮味,滋味無窮,讓人食指大動💕周星星同學🍹好得意嘅名,賣相係好可愛粉紅色為主,以係荔枝、芒果、菠蘿汁、乳酪和Soda調配,有新鮮荔枝點綴,入口清甜又健康💕楊枝甘露🍹芒果、柚子、西米等非常之足料,食到啖啖新鮮香濃芒果果肉,口感滑順又清甜爽口💕餐廳整體質素
💕辣肉腸忌廉藍青口🦪
💕招牌脆皮豬腩肉配酸菜及黃芥末🥓
💕西班牙海鮮焗飯🥘
💕周星星同學🍹
💕楊枝甘露🍹
💕餐廳整體質素都係水準之上,尤其食物質素和店員嘅服務態度,店員殷勤有禮,會主動介紹餐廳菜式,言談間得知所有食物都係用新鮮食材烹煮,無味精,另外,weekend晚餐廳會有live band表演,值得推介