2022-09-04
呢排成日係海港城流連 每次行過呢間韓式cafe都好想入去試 因為佢個桔仔樹外牆實在整得太靚喇😬終於搵到個星期六得閒可以去食個lunch其實我一早已經睇好哂想食咩 一坐低就即刻落order 坐位黎講雖然同隔離張枱比較近 但睇得出裝修同設計都好有心思濟州柑橘乳酪($68)同熱情金菠蘿沙冰($68) - 呢2杯飲品個賣相好吸引 打卡一流 兩杯都好好味 坊間太多得個樣同死甜既飲品 但呢兩杯好清甜同埋重水果味 岩晒行到身水身汗既我地消下暑蜂蜜牛油炸雞半份($108) - 佢既蜜糖好平均地分布係雞皮上面 咬落口好juicy好香 件雞切到大細岩岩好 好易食 搞到我食完一舊又一舊😅不得不提個薯條點埋d蜂蜜醬咁食好夾 好快就俾我地清晒成碟😆韓式豬手半份($158) - 豬手煮得夠淋同埋好入味 用生菜包住黎食感覺健康d又清新d 生菜好新鮮 食落係soksok聲😂另外個kimchi都整得好好味 辣得黎又甜甜地 搞到我係咁食韓國蜆肉飯 ($135) - 我好鍾意食蜆肉 佢呢個蜆肉飯好足料 佔左差唔多半碟飯 個飯甜甜辣辣咁惹味 不過佢另外擺左幾隻用蛋黎煎既蝦 個味都唔錯但同個飯又好似唔太夾仲夏清甜菠蘿忌廉三文治
仲夏清甜菠蘿忌廉三文治 ($68) & Tiramisu ($68) - 個菠蘿比我想像中清甜 但用麵包同cream夾住就麻麻地 可能因為個cream做得唔夠輕身 又或者可以我麻麻水果三文治 相反佢個tiramisu整得唔錯 可以一試