2023-05-08
將軍澳南海旁,有好多間特色餐廳,臨海景觀開陽,又有微微海風吹進,感覺非常舒服~ 行完Donki連接着的天橋就可以直達最近海旁的幾間餐廳。我哋揀咗食日本嘢,「緻」有午市套餐,已包括前菜、沙律、味噌湯,茶碗蒸,價錢$70幾蚊起性價比都相當唔錯。酒嘅款式有好多,午市時段也提供多款特色雞尾酒🍸清酒放題,都只係$128🍶全個星期都有八折或者九折優惠~餐廳門前有一兩張枱屬於半戶外位置,帶埋毛孩來也歡迎~沙律菜新鮮爽脆配日式芝麻醬,製作認真!前菜有韓式泡菜,茶碗蒸香滑有蛋香!味噌湯都係熱辣辣。大灸澳洲牛板腱伴温泉蛋井飯定食$128牛版見鋪滿全碗丼飯,用料十足😍溫泉蛋放中間,非常吸引。牛版腱大大塊,肉質嫩滑,牛味濃郁,灑滿香蔥碎和乾蒜非常美味,沾上溫泉蛋和牛肉汁,飯粒吸滿精華,令人食慾大增!極上刺身五點盛配司飯定食(油甘魚•刺身帶子。鰹魚,劍魚腩,三文魚)$138有五款刺身,油甘魚肥美,劍魚腩囗感柔軟,鰹魚有煙燻味道,帶子甜美~套餐來說刺身質素滿意!凍柚子蜜(跟餐+$10 )味道濃郁,偏甜。整體食物美味,而且仲有多款串燒,晚市來飲番杯🍶食串燒絕佳享受。🍶🌟
行完Donki連接着的天橋就可以直達最近海旁的幾間餐廳。
我哋揀咗食日本嘢,「緻」有午市套餐,已包括前菜、沙律、味噌湯,茶碗蒸,價錢$70幾蚊起性價比都相當唔錯。 酒嘅款式有好多,午市時段也提供多款特色雞尾酒🍸
清酒放題,都只係$128🍶全個星期都有八折或者九折優惠~
餐廳門前有一兩張枱屬於半戶外位置,帶埋毛孩來也歡迎~
沙律菜新鮮爽脆配日式芝麻醬,製作認真! 前菜有韓式泡菜,茶碗蒸香滑有蛋香!
味噌湯都係熱辣辣。
牛版見鋪滿全碗丼飯,用料十足😍溫泉蛋放中間,非常吸引。
牛版腱大大塊,肉質嫩滑,牛味濃郁,灑滿香蔥碎和乾蒜非常美味,沾上溫泉蛋和牛肉汁,飯粒吸滿精華,令人食慾大增! 極上 刺身五點盛配司飯定食(油甘魚•刺身帶子。鰹魚,劍魚腩,三文魚)$138
有五款刺身,油甘魚肥美,劍魚腩囗感柔軟,鰹魚有煙燻味道,帶子甜美~套餐來說刺身質素滿意! 凍柚子蜜(跟餐+$10 )
味道濃郁,偏甜。 整體食物美味,而且仲有多款串燒,晚市來飲番杯🍶食串燒絕佳享受。🍶🌟