2017-07-18
屋企附近韓國餐廳選擇唔多, 其中一間味道唔錯既係呢間韓味屋店面好細, 坐落去頗迫, 時常滿坐, 見到對面4人枱本身一對父母BB坐低左, 因為另外有2位人客入黎, 最後媽媽要抱住BB食.坐低叫完餸, 黎左3款前菜: 芽菜, 泡菜, 豆腐. 豆腐用左特別醃製方法, 好好味, 值得一試一個牛肉炒粉絲, 粉絲質地好滑. 牛肋骨湯, 湯味香濃鮮甜. 另外一個烤雞肉, 上碟時雞上有湯的, 唔夠香, 似燜多過烤.值得一提既係紅棗茶, 飲落去好重紅棗味, 正至於服務認真一般, 店員無笑容唔緊要, 落單好似唔想應你咁. 烤雞肉碟上除左雞肉外, 仲有椰菜, 菇等等. 我習慣食完肉先食菜, 我地食緊d菜時, 店員見已經食哂d肉, 問都唔問就收走左. 牛肉炒粉絲剛食完唔夠一分鐘, 店員已經拎張單叫我地埋單, 感覺好想你快d食完快d走咁, 由落單到走只不過係大約45分鐘內. 論價錢呢度唔算平, 自問唔係d食完賴死唔走既人. 食飽飲杯水坐幾分鐘都唔算過份掛?唔計服務, 食物味道係唔錯的
值得一提既係紅棗茶, 飲落去好重紅棗味, 正
唔計服務, 食物味道係唔錯的