2024-09-26 1032 瀏覽
主食1 :「珍珠元貝大澳蝦醬忌廉汁燴沾麵」好咸嘅蝦醬味、食唔到忌廉汁味,同埋啲麵好硬,個心好似唔熟,難食。主食2:「喇沙蟹肉意大利飯」(辣)我地先食咗飯面上兩舊焦糖波羅、波羅就正常。之後嗶咗一小啖飯食、咸到我唔相信自己個口即刻嗶多一小啖俾我男朋友試(男朋友平時食嘢都食得濃味)男朋友即刻話:哇、好咸!喇沙味唔係好覺有,佢餐牌仲要括住個辣字,唔辣,基本上得個咸字!好似食咗一匙羹鹽咁!由於兩個主食都中伏,麵果個可以話口味問題我地唔岩食。但飯果個真係咸到懷疑人生就唔係口味問題,咁就唯有同個侍應反映個喇沙飯好咸睇佢地點處理啦⋯⋯首先個長長地攣毛嘅男侍應都好好態度嘅,話收返碟嘢問返廚房啦。出返嚟就同我地講話個飯係咁嘅味冇問題嘅,話如果太咸食唔到嘅就幫我地轉過第二樣主食,咁我地都要食嘢嘅,咁就轉第二款飯啦、已揀好第二款飯。點知過冇一陣,就有另一個金髮帶眼鏡嘅男侍應過嚟同我地講,話個飯係咁,真係太咸就叫廚房煮過冇咁咸嘅俾你,話冇得轉第二款,我就話岩岩另一個哥哥仔話可以轉,佢就走埋去同果個哥哥仔唔知講咩啦,又走返嚟話只可叫廚房煮淡啲,咁佢咁堅持,咁咪等佢再煮過囉。於是乎都唔知有冇過5分鐘啦,個飯又出現返
主食1 :「珍珠元貝大澳蝦醬忌廉汁燴沾麵」

主食2:「喇沙蟹肉意大利飯」(辣)

我地先食咗飯面上兩舊焦糖波羅、波羅就正常。
之後嗶咗一小啖飯食、咸到我唔相信自己個口

於是乎都唔知有冇過5分鐘啦,個飯又出現返係我地面前啦,(我自己就覺得係冇再重新煮過嘅,只係面頭擺返兩塊波羅就算)試咗啖、都係好咸!!係咪同一碟嘢呢樣我冇證據啦,只係我個人覺得。

果個攣毛哥哥仔都好好態度咁走埋嚟問係咪好啲冇咁咸?我都廢事佢難做,咪話好似有好小小囉。我都廢事再煩!都唔要佢再煮過/換第二款俾我,一陣俾人當西客,俾啲咩我食都唔知,唔敢再食啦。

最後個飯就食咗兩舊波羅,同試咗小小佢嘅蟹肉、個蟹肉好似岩岩浸完鹽水咁,真係咸到出汁!另外個意粉格硬食咗一半,成餐飯都唔知食咗乜,淨係飲咗好多水,真係驚腎虧!

最後埋單都係搵返個攣毛哥哥仔,最後都係忍唔住同返佢講,其實個飯冇分別,都係好咸!

我地就俾咗$341食到一肚氣,真係好嬲好唔開心!!

對上一次食beans係路德圍時
果時食已經覺得嘛嘛地,唔好食
見佢係葵芳開咗,聽啲人講都係唔好食
但由於每次經過都見到好多人排隊,唔試多次唔心息之下就諗住俾多次機會佢試多次啦!
點知中晒大伏!!唔係唔好食!係好難食!

好嬲好唔開心啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024-09-21
15 分鐘 (堂食)
$170.5 (晚餐)