2020-06-07 985 瀏覽
星期五晚同朋友去咗尖沙咀唐宮小聚食晚飯, 呢間餐廳食物不錯, 所以間中都會去, 但今晚嘅等位安排實在有問題。7:30pm 已經用apps攞定2人座位嘅飛, 然後喺附近行吓。但係到咗8:00pm只係叫咗一兩張枱, 於是去餐廳門口等位。等咗半個鐘, 只見reception叫咗十幾張3-4人枱嘅飛, 但就唔叫2人座位飛。有啲客人嚟到攞咗3-4人枱, 就即刻有得入座, 而門口等緊嘅全部係2人枱。終於忍唔住去問reception, 職員馬上按2人枱, 終於有得入座, 但總共等咗一個鐘。對於此安排很不滿, 所以向經理反映, 而且發覺唔止我一人投訴。食物方面比以往款式少咗一半 (可能疫情關係減少左廚房人手及食物)但味道仍然保持水準。我哋點咗招牌乳鴿 (不過太肚餓唔記得影相)同埋冰鎮咕嚕肉。另外試咗新出嘅燉百合, 不過味道好淡。買單時經理為表歉意, 送咗一款我哋本來想點嘅甜品-十三么(椰汁啫喱)。如果唔係等位安排失當, 呢間餐廳整體都唔錯!

冰鎮咕嚕肉

如果唔係等位安排失當, 呢間餐廳整體都唔錯!
冰鎮咕嚕肉