因為好多酒樓最近攪婚姻,比人book左場見上環鳳城重開,餐單好多選擇,所以帶74歲阿媽去幫襯諗住坐得舒服,點知隔離枱3個香港人;一直係隔離高談闊論,把口未停過;嘈音指數爆燈遠遠有個阿伯&老婆係度嘈交真心交響樂,立體聲嘈音~講返食物~蘋果肉桂叉燒酥好味!~焗西米布甸,好味!~蜜汁火腿夾包,好味!~杏仁露,OK!~潮洲粉果(皮好厚,料唔足;味淡;係我食過既粉果,數一數二差)~春風得意腸~賣相OK,炸物黎講,未食過咁失敗的;第一啖,一口都係油;我地只係食左白色腸粉皮,無食的涵)因為太嘈趕住走(錢都廢事找,但多謝都無聲) 因為因趕住走(無叫佢地退返呢碟野既錢)~間野餐牌雖然選擇夠多,但無湯粉麵、粥以及茶樓一般有的蒸飯,想食飯一係叫炒麵、一係叫炒飯,一係叫大份既籠仔蒸飯《敗筆黎》~食左$295, 其實未食夠,太太嘈;食得唔安樂(想叫多個鳳城水餃、焗布甸、蘿蔔榚)咁啱媽噚日喉嚨痛⋯好多野想叫無叫;見侍應拎上手既炸物都炸到過火過油~真心唔推介我媽話為左個甜品&蜜汁火方,會有下次我下次帶耳塞先敢落去食
因為好多酒樓最近攪婚姻,比人book左場
見上環鳳城重開,餐單好多選擇,所以帶74歲阿媽去幫襯

遠遠有個阿伯&老婆係度嘈交
真心交響樂,立體聲嘈音~

講返食物
~蘋果肉桂叉燒酥好味!
~焗西米布甸,好味!
~蜜汁火腿夾包,好味!
~杏仁露,OK!

我媽話為左個甜品&蜜汁火方,會有下次
我下次帶耳塞先敢落去食
2023-02-25