2013-02-10
今日大年初一, 新年開返一個食評閒時放假我都會到榮發食早午餐, 原因我家姐住雲疊花園,我最喜愛吃的就是榮發既沙爹牛肉麵,原因是我吃過大圍多間,而這間是最好吃的一間,味道濃郁,配上公仔麵,麵條掛上沙爹汁,真係不得了.配上最近茶味無再苦既熱奶茶,一定是絕配.好可惜,今次懷著祈待的心情去食,而有點失望,今日叫了沙爹牛肉長仔麵,成三十幾元,本來新年價錢貴點都無所謂,但是沙爹牛肉麵有點怪,和平時都不同,不太好食, 而熱奶茶亦有點兒苦,本來想食一碗好食既麵都不容易,是廚師換了人還是放假?家姐跟我說,新年沒有燒味食,我心裡慶幸沒有燒味,因為燒味檔的師父我曾經聽到他向侍應講客人麻煩等的壞話,次次見到他都是黑著面,雖然是他本身的問題,但新年都不想聽到他的咀咒吧.其實未食過這裡的炒粉麵,水準我想都是很美味,有機會一試再評
配上最近茶味無再苦既熱奶茶,一定是絕配.
是廚師換了人還是放假?
其實未食過這裡的炒粉麵,水準我想都是很美味,有機會一試再評