2019-05-19 357 瀏覽
以前番工成日食王家沙lunch , 自從離開左舊公司之後就少左食lu~今日難得d frd 想食上海野,一於去王家沙食下先!係個餐牌見到有煙熏溏心蛋覺得幾特別,就叫左黎試下,食得上海野緊係要叫雞絲粉皮啦,仲有叫左陳醋雲耳同海哲頭。溏心蛋好濃煙熏味,但2樣野食落去唔係好match, 同煙熏三文魚個d完全兩件事,雞絲粉皮雞絲太少,但粉皮做得好出色,夠薄雲耳有驚喜,比起平時食既雲耳既彈牙又大塊 海哲頭就不過不失啦!另外主餐叫左個津白,炒通菜,糖醋魚同小籠包,素菜餃同梅菜扣肉飯。個炒通菜值得推介呀,比起平時出街食既冇咁多油叫得菜其實都係想健康小小個糖醋魚味道ok,但d魚勁小,好多都係魚皮。小籠包keep到水準,但素菜餃既皮好似麵包咁厚,下次可以唔使試,梅菜扣肉飯不過不失最後甜品叫左高力豆沙,個蛋白打得唔夠鬆同埋紅豆勁少
今日難得d frd 想食上海野,一於去王家沙食下先!

雲耳有驚喜,比起平時食既雲耳既彈牙又大塊
海哲頭就不過不失啦!

個炒通菜值得推介呀,比起平時出街食既冇咁多油
叫得菜其實都係想健康小小

最後甜品叫左高力豆沙,個蛋白打得唔夠鬆同埋紅豆勁少