2018-12-17 689 瀏覽
赤柱而定有XMAS MARKET,所以就去睇睇,感受下節目氣氛!!個MARKET都有唔少食野嘅檔,不過有興趣D嘅都排晒隊,所以放棄,都係舒舒服服搵間餐廳坐低食野好過!結果揀左呢間BOATHOUSE,佢有3層,3層都各有室外同室內座位,我地兩位坐係二樓室外一張小枱,望到出面個海,好舒服,好開心滿意咁坐低。當日係星期日,不過佢都有LUNCH SPECIAL,但佢所謂LUNCH SPECIAL都係一個MAIN DISH,冇配STARTER 或者野飲,不過冇所謂啦,揀到咩岩食就食。我地LUNCH SPECIAL的MENU揀左個BURGER,牛肉牛油果BURGER。個BURGER 料好豐富,但牛肉唔算好JUICY,不過好有牛肉味,其他料都好新鮮,再配薯條另外就揀左一個BUCKET OF FRESH SEAFOOD,海鮮桶,佢可以揀淨係一款海鮮(蝦、蜆、青口),又或者MIX,我地充揀左MIX,另外,有3款口味,龍蝦汁、白酒+GARLIC,另外一款就唔係好記得,佢仲配GARLIC BREAD,我揀左龍蝦汁的MIX SEAFOOD,黎到之後有D SURPRISE,因為好細....,GARLIC BRE
另外就揀左一個BUCKET OF FRESH SEAFOOD,海鮮桶,佢可以揀淨係一款海鮮(蝦、蜆、青口),又或者MIX,我地充揀左MIX,另外,有3款口味,龍蝦汁、白酒+GARLIC,另外一款就唔係好記得,佢仲配GARLIC BREAD,我揀左龍蝦汁的MIX SEAFOOD,黎到之後有D SURPRISE,因為好細....,GARLIC BREAD得一條仔... 好似DECORATE咁.. 而且SEAFOOD同包都唔熱,包係軟林林的,個面都冇少少脆脆地... 但都好香GARLIC味,D SEAFOOD都好味,除左個龍蝦汁,都幾食到佢本身海鮮咸咸嘅鮮味
另外一人叫左一杯飲品,APPLE CIDER同JUICE啦,冇咩特別

2018-12-09