2024-11-15
老友同我慶生,我就揀咗呢度試!🥳尖沙咀區地點都好方便同易搵,美麗華酒店直行金巴利廣場斜對面。朋友已經到咗,我有事遲咗少少07:0Xpm到,未入喺門口已經見到入邊非常之熱鬧,可能係happy hour,差唔多坐滿人,店家好貼心,幫我哋安排最入邊張枱比較靜。之前有做功課研究過餐牌,3個人我哋叫咗個二人套餐,但主菜就改咗,冇咗想試嘅火焰香草烤三黃雞,本身諗住都叫多少少嘢㗎啦,所以大家就話散叫啦!😅今日餐湯係周打魚,但因為我唔食魚,所以就加錢upgrade咗龍蝦湯,店家好貼心送多一個餐湯俾我哋。😘周打魚湯正常,龍蝦湯非常之濃郁,而且有個迷你牛角包🥐,好味。兩款前菜,想揀海膽牛角酥但冇,所以就揀磯煮鮑魚&燒牛肉他他配牛油果🥑,兩個前菜賣相都幾精緻,鮑魚正常,新鮮味道唔錯,燒牛肉他他有驚喜,味道好而且份量一啲都唔少🥑亦好新鮮。兩杯飲品我哋揀咗唔使錢嘅玫瑰荔枝茶,呢個就好普通,而且味道比較淡。飯或意粉揀咗香草忌廉意大利飯,意大利飯整得好合格,而且料亦唔少,味道亦好,細細碟但佢同燒牛肉他他都有啲膩,食咗之後覺得有少少飽感。😳主菜比較耐上,而且仲有隻雞,所以初頭想取消隻雞,但大家都想試而且可能都整緊,所
之前有做功課研究過餐牌,3個人我哋叫咗個二人套餐,但主菜就改咗,冇咗想試嘅火焰香草烤三黃雞,本身諗住都叫多少少嘢㗎啦,所以大家就話散叫啦!😅今日餐湯係周打魚,但因為我唔食魚,所以就加錢upgrade咗龍蝦湯,店家好貼心送多一個餐湯俾我哋。😘周打魚湯正常,龍蝦湯非常之濃郁,而且有個迷你牛角包🥐,好味。兩款前菜,想揀海膽牛角酥但冇,所以就揀磯煮鮑魚&燒牛肉他他配牛油果🥑,兩個前菜賣相都幾精緻,鮑魚正常,新鮮味道唔錯,燒牛肉他他有驚喜,味道好而且份量一啲都唔少🥑亦好新鮮。兩杯飲品我哋揀咗唔使錢嘅玫瑰荔枝茶,呢個就好普通,而且味道比較淡。飯或意粉揀咗香草忌廉意大利飯,意大利飯整得好合格,而且料亦唔少,味道亦好,細細碟但佢同燒牛肉他他都有啲膩,食咗之後覺得有少少飽感。😳主菜比較耐上,而且仲有隻雞,所以初頭想取消隻雞,但大家都想試而且可能都整緊,所以話食唔晒就拎走啦!🤣牛柳配大蝦,叫七成最好再熟少少,因為我哋三個都怕生,特別我兩個friend平時見少少類似血水(肉汁)佢哋都會唔多食。🙈上嚟切開其實應該啱啱七成,切開都有唔少肉汁嘅,所以佢哋兩個就食頭尾我就食中間,牛柳質素唔差,切落去感覺比我哋預期生,但冇平時有啲太生嚼唔多到,所以真心唔錯。👍🏻之後期待嘅🔥燒雞到場,真係幾有驚喜,而且估唔到咁大隻,所以都要問佢攞個盒拎走半隻,如果二人餐本身個主菜有得揀佢,我哋三個女仔可能叫多一個小食或前菜已經好夠,咁就抵食經濟啲,隻雞真係冇叫錯,好味之餘而且好滑,連平時比較嚡嘅雞胸佢都唔嚡,呢個真係值得試。🤤最尾仲有驚喜,老友訂位時候講咗有朋友生日,店家話盡量安排,最後都安排咗小蛋糕同火焰燭火💥,今日用餐過程非常之開心,店員全部都好有禮貌而且態度好好,估唔到英倫風樓上吧食物質素一啲都唔差,真係值得一試,過咗一個愉快嘅晚上。🥰
利申只係上網search見到呢間餐廳去試,冇任何用餐款待或試食優惠,兩個朋友請我食生日飯,加埋一應該$10XX左右,店家淨係送多個餐湯同生日蛋糕仔俾我哋。😅我見店家都好識做同埋好好禮貌,所以先寫咁大段食評支持吓。😛