2017-03-17 104 瀏覽
今日和太太往太子居廬晉家門食lunch, 見到店舖好有中國古典大屋feel, 感覺柔和舒服。我們點了荷蘭椰菜沙律, 巴馬火腿配意式流心布袋芝士沙律, 扁意大利粉配海膽, 帶子、露筍配淡忌廉汁、澳洲和牛漢堡和凍上布奇諾。荷蘭椰菜沙律, 食落酸酸甜甜, 椰菜好爽口, 配上香草的沙律, 食落口感豐富, 十分醒胃;巴馬火腿配意式流心布袋芝士沙律, 賣相一流巴馬火腿味道適中, 意式流心布袋芝士好香芝士味, 一切落去有濃香芝士流出, 配上沙律菜一同食, 食落口感好有層次, 好食的前菜;澳洲和牛漢堡,牛肉味香濃, 配上新鮮洋蔥, 蕃茄和生菜, 食落好豐富, 味道一流;扁意大利粉配海膽, 帶子、露筍和淡忌廉汁, 海膽味道香滑, 入口即熔, 帶子大大隻煎得甘香, 好彈牙;意大利粉配上淡忌廉汁食落好滑, 加上配上露筍, 露筍好爽口, 整個意大利粉食落好有層次,不太油膩, 好高水準;最後凍卡布奇諾咖啡香滑, 忌廉好滑好香。餐廳環境舒適, 食物美味, 三五知己聚會好地方。
荷蘭椰菜沙律
巴馬火腿配意式流心布袋芝士沙律
澳洲和牛漢堡
扁意大利粉配海膽, 帶子、露筍配淡忌廉汁
2017-03-12