2017-05-29
尖沙咀聽朋友講有間吾錯既樓上cafe,今日同媽媽一齊去行街,順便試下好吾好食。尖沙咀地鐵L5出口天橋向右出後直行就係,都好容易搵到。去到環境好寬敞,我地就揀左窗口的高桌位置。火燒薯角 $48炸得香脆 下面有椰菜絲墊底吸油要鋪上兩種芝士焗製 可以拉到絲 食落芝味十足只是略嫌薯角炸得太油 有點油膩櫻花蝦明太子天使麵 $108櫻花蝦份量充足 提升口感和鮮味 忌廉汁奶味香醇濃郁 拌上蟹籽 增加卜卜脆既口感 不錯天使麵非常幼身 軟硬度拿揑得剛好 掛汁彈牙但就不太覺得明太子既存在 可能與汁混在一起了忌廉汁份量係足夠既,但就拌得吾夠均勻 一邊多一邊少 不過自己拌一拌便好了柚子藍蝶花乳酸爆球 $58不是汽水喔 獨特既水晶球設計 入面仲有粒發光既閃光燈 好特別呢!飲落是柚子和乳酸的味道 內有益力多味的爆爆珠 口感非常有趣賞櫻 $62上面食落似係蜜桃味雪芭 偏甜帶酸 叉落黏黏的 口感沙沙的 下面係檸檬撻 撻皮厚度適中 做得非常香脆 亦吾重牛油味 感覺輕盈而檸檬醬餡偏酸帶甜 食落幾清新開胃呢款係一款吾太膩既甜品 鍾意檸檬酸味既朋友一定要試下!雪人 $88賣相非常精緻呢!用棉花糖做成雪人的模樣入面係榛子咖啡慕
去到環境好寬敞,我地就揀左窗口的高桌位置。 火燒薯角 $48
炸得香脆 下面有椰菜絲墊底吸油
只是略嫌薯角炸得太油 有點油膩
天使麵非常幼身 軟硬度拿揑得剛好 掛汁彈牙
但就不太覺得明太子既存在 可能與汁混在一起了
飲落是柚子和乳酸的味道 內有益力多味的爆爆珠 口感非常有趣
上面食落似係蜜桃味雪芭 偏甜帶酸 叉落黏黏的 口感沙沙的
而檸檬醬餡偏酸帶甜 食落幾清新開胃
呢款係一款吾太膩既甜品 鍾意檸檬酸味既朋友一定要試下!
賣相非常精緻呢!用棉花糖做成雪人的模樣
入面係榛子咖啡慕絲同朱古力脆脆
原來吾只咁簡單 底層仲有兩條外面微脆內軟既手指餅 mix埋超好食呢
重點慕絲甜度適中 吾會好甜溜 口感偏杰身 真係吾錯呢!
整體環境夠大,坐得舒適,店員服務態度又好,吾會趕客。係同朋友坐底慢慢傾計既好地方!