2022-10-22
尖沙咀有唔少有格調嘅酒吧而今日我都同朋友嚟咗呢間幾有情調嘅Garden bar and restaurant食嘢同埋飲嘢🍸🍹首先一入門口,呢度嘅大草牆超吸睛而座位方面好闊落,令人望落好relax唔會有侷促感👍🏻.食物方面,我哋都order咗幾多辣嘢😆呢排涼涼哋,啱晒用嚟暖胃:1️⃣Grilled squid skewers魷魚燒得幾香口,而且如果食到辣嘅話,點埋個辣椒豉油嚟食都幾正2️⃣Grilled beef salad🥗尖沙咀有唔少有格調嘅酒吧而今日我都同朋友嚟咗呢間幾有情調嘅Garden bar and restaurant食嘢同埋飲嘢🍸🍹首先一入門口,呢度嘅大草牆超吸睛而座位方面好闊落,令人望落好relax唔會有侷促感👍🏻.食物方面,我哋都order咗幾多辣嘢😆呢排涼涼哋,啱晒用嚟暖胃:1️⃣Grilled squid skewers魷魚燒得幾香口,而且如果食到辣嘅話,點埋個辣椒豉油嚟食都幾正2️⃣Grilled beef salad🥗呢個燒牛肉沙律幾出色,呢個rare嘅熟度我都幾鍾意食🥰而且配埋底下嘅沙律菜同埋辣辣哋又微酸嘅sauce,幾開胃3️⃣Pepperoni Pizza🍕朋友幾鍾意食呢個
首先一入門口,呢度嘅大草牆超吸睛
而座位方面好闊落,令人望落好relax
唔會有侷促感👍🏻
1️⃣Grilled squid skewers
2️⃣Grilled beef salad🥗
呢個燒牛肉沙律幾出色,呢個rare嘅熟度我都幾鍾意食🥰
而且配埋底下嘅沙律菜同埋辣辣哋又微酸嘅sauce,幾開胃
3️⃣Pepperoni Pizza🍕
朋友幾鍾意食呢個辣肉腸Pizza,蕃茄醬同埋辣肉腸係絕配,再加埋面頭有少少basil嘅點綴,嗅覺方面都多一重享受,同埋薄薄哋唔會話好滯,
傾傾吓計咁食唔覺意都食咗幾件
4️⃣Grilled Spanish lamb rack
朋友唔太食到5成熟度或以下嘅肉,所以main course嘅肉我就就吓佢食返熟啲🤣呢個羊架order咗7成,廚師喺控制火喉方面真係掌握得好好,羊架出到嚟真係不多不少嘅7成👍🏻而staff服務都係好好,放低完羊架,見我哋食咗一兩啖都會再過嚟關心我哋呢個熟度o唔ok,我覺得真係好滿意,首先7成都真係唔容易拿捏,而且將易overcook,之後就會令啲肉「鞋」口,但係而家呢個羊架係保持到肉汁同埋嫩😋旁邊仲有我鍾意嘅mastard seed,絕配❤️
而飲品方面,我哋分別叫咗Cinderella
同埋Happy Ending
兩杯都係Mocktail🍸🍹個人覺得Cinderella味道有啲似冇氣嘅Fruit Punch,幾好味
而朋友嗰杯Happy Ending第一啖飲落去最底係甜嘅🙈相信都係因為咁而取名為Happy Ending?
味道相對清新啲,有菠蘿汁、青檸汁、熱情果同埋梳打水,飲落酸酸哋幾解膩