環境不是太過四正,看落有點覺得污糟。由於地方不大,好多時候需要和隔離枱差不多要背貼背坐。食物質素方面不是有什麼特出之處,和普通一間上海菜只是差不多,不過如果一路以來有食開,會發覺食物份量就愈來愈少,例如叫碟上海粗炒,有點像食下午茶小碟份量般一樣,但是照收足七、八十蚊一碟。服務態度其實都一直不好,收碗碟嗰個唔知係咪老闆會掟啲杯杯碟碟落地下嘅膠桶,製造噪音,坐起側根有機會會被餸汁濺到。至於收錢嗰個事頭婆,你埋到去俾錢時佢反而會望住你,唔講幾錢就等你俾錢,嗰張手寫單寫到鬼畫符根本就冇寫價錢,你問佢幾錢佢就陰聲細氣,唔鹹唔淡嘅廣東話,你都唔知佢噏乜;問多佢一聲就即刻態度超差,好似亂開價咁,感覺有啲似你嚟幫襯佢,反而係同你有仇。呢啲咁嘅服務態度,仲話自己係做老鋪,一手一腳成全香港人北上消費。本地人如果有其他選擇,避免過來受氣;不推介給遊客,以免繼續影響香港形象。
2024-10-29
1 分鐘 (堂食)
  • 豆漿