2022-09-16 280 瀏覽
個friend話要黎Pizza Express食,所以專登book左位Book左8點,黎到都係坐左3分1,唔係話好爆開頭staff帶左我地去近窗位,我地就問可唔可以坐卡位,因為闊落好多一坐埋去係枱凳都好污糟,完全冇抹過咁,但唔明點解,又唔係好忙,keep返張枱都咁難?跟住我地落左個二人餐,落左15分鐘都完全冇野上,我地又周圍望,真係咁忙咩?唔會漏單下話?好彩我地唔趕時間,跟住我地同staff講可唔可以至少上左兩杯野飲飲下先佢話好,跟住走左去又過多5分鐘,幫我地落單個位staff先笑住咁行過黎話唔好意思,漏左單,再confirm返我地落左咩去到搭9,我地枱面都係得兩杯檸茶跟住另外一個staff仲話我地要截單,有冇野要加我真係少躁,跟住話:唔使啦,我地第一輪叫嘅野都未黎好彩啲野食係好味姐,如果唔係真係會好鬼嬲啲staff完全唔知自己做緊咩,又冇supervisor係現場睇返住個場咁
Book左8點,黎到都係坐左3分1,唔係話好爆
佢話好,跟住走左去
去到搭9,我地枱面都係得兩杯檸茶
跟住另外一個staff仲話我地要截單,有冇野要加
我真係少躁,跟住話:唔使啦,我地第一輪叫嘅野都未黎
好彩啲野食係好味姐,如果唔係真係會好鬼嬲