2018-08-13 121 瀏覽
呢間日本料理雖然新開張無耐,但係人氣相當高,特別係多日本嘅客人,可能因為呢度既menu有日文,而且店員亦識講日文。柚子胡椒生蠔蠔身唔算特別大隻同埋肥厚,但係配上調味之後頗為清新。鰻魚玉子燒鰻魚嘅比例都幾細下,不過食落去整體嘅味道唔錯,鰻魚同蛋味好balanced自家製酒盜芝士豆腐酒盜味道鹹鮮但毫無腥味,與creamy既忌廉芝士同香脆既多士十分匹配,每人兩舊都嫌唔夠喉呀西京燒豬排燒得啱啱好!相當juicy,豚肉嘅肥瘦比例適中,份量都唔少,所以食到最後有少少膩,兩個人分應該會比較好~值得一讚嘅係佢啲配菜好唔錯,例如個日本番薯好綿軟又好甜呀~~炸蓮藕明太子魚餅成個配搭味道同口感都好豐富,有天婦羅蓮藕嘅爽脆、魚糕既軟糯同嚼勁,再配上香蔥、木魚絲同蘿蔔茸,唔錯最後叫咗一個蟹肉蒸飯,用蒸籠上枱架分量看似好少,但係食起嚟都幾多下,喺叫咗其他嘢食嘅情況底下,我同男朋友share呢個就啱啱好。一開頭食嘅時候覺得個味道偏淡,有諗過加小小甜豉油再食,但食多兩啖又發覺蟹肉嘅鮮甜味其實幾出,加豉油既話反而驚搶咗呢個味道,再加上有三文魚子嘅鮮味,整體上都ok既。整體來講食物質素都唔錯,價錢亦都合理;環境方面,枱與

柚子胡椒生蠔

蠔身唔算特別大隻同埋肥厚,但係配上調味之後頗為清新。

鰻魚玉子燒

自家製酒盜芝士豆腐

西京燒豬排

燒得啱啱好!

炸蓮藕明太子魚餅

最後叫咗一個蟹肉蒸飯,用蒸籠上枱架

整體來講食物質素都唔錯,價錢亦都合理;環境方面,枱與枱之間嘅距離都夠,座位亦都坐得舒服,不過店舖嘅冷氣開得太細,所以整個用餐時間都覺得有少許侷促,希望下次再嚟會有改善啦!