(非會員)
2008-04-06 3 瀏覽
我在大埔區上班,每星期最少也會幫襯這間餐廳一次食set lunch(附近實在沒有甚麼好選擇,況且佢既午餐真係幾平)。呢間餐廳既質素係近呢一年真係差左好多:食物凍、牛扒硬、咖啡難飲、侍應"生手",唯一抵讚係佢地伴碟既薯仔同蔬菜幾好味,甜品也OK(不包在套餐內)。如果你同我一樣,一定要係呢間食晏,建議揀"白汁意粉"類或龍利魚,水準比較穩定;揀牛扒/羊扒就要碰下運氣了,因為好多時碟扒都唔夠熱,又靭又硬。如果你不是住在大埔區,實在沒有必要山長水遠入黎試,九龍/港島區既美式意大利餐廳好食過佢好多好多。這間餐廳的晚餐一點也不便宜,我曾經試過加班後係度食晚飯,基本上那些食物和中午完全一樣,但價錢就貴了一倍,極度唔抵食!