事緣昨晚快10點就用Apps叫外賣、點餐後預計9:45可提取、我准時到,等左30分鐘入去問櫃檯職員、見我有蒸魚就話要等20分鐘,apps個預算時間唔係佢哋俾,我話dee 我已經等左30分鐘、佢就即刻話我講粗口、完全冇任何服務精神去跟下單。跟住再過5分鐘另外一個阿姐攞我嘅外賣出外又嘈你乜號碼、我係app叫根本冇佢嘅3位號碼、之前呢個阿姐已試過粗聲粗氣,我已經嬲、一手拿左就走、跟住肥妹櫃檯叫出來話先生你唔可以咁冇禮貌、(我有爆一兩句粗)仲話你咁可以報警、嗰刻冇諗起應該叫佢快d報、因為已過10點但仲有好多客在堂食中。我想話一間茶記做有蒸魚的單要50分鐘、點都應該同客講唔好意思我跟跟、但肥妹櫃檯(除非係太子女自己生意)、咁對話即係趕客、唔想做外賣唔想做app Order就唔好做、唔係就做好d。今次已唔係第一次咁嘅情況、以後叫外賣實唔再點呢間、幾好食都冇用。

2021-05-19