2015-11-30
今日同屋企人係元朗雞地Moment食早餐,咁我地叫左兩份all day,一份普遍早餐,分別都有腸,總共有3碟。食第一碟all day既時候都好地地,但到第二碟既其中一條腸,發現有酸臭味,就即刻唾返出嚟,馬上對比反第一碟一式一樣既果條腸又冇事喎!同一個員工講返,員工好好幫我換左條腸,以為完左冇事算啦,好好地食埋份早餐,點知到我食普通份早餐既腸,發現又有一條腸有酸臭味,之後再同員工講,個老板娘就衝出嚟態度惡劣反駁我地:話啲腸冇臭,仲要拮左舊黎食話冇臭冇問題,我地啲腸每日新鮮返,用既係同一批,吾信你可以入廚房參觀。仲要好有知識咁介紹話呢隻係乜乜腸,係用乜乜整,講到我地好似好無知咁!吾通我地三個個口都有問題?我就話我地係你間野食all day都不下10次啦,唔通我分唔出條腸有冇問題,冇一次係有事,你咁樣將個責任推返比我?之後佢又一輪嘴係到嘈,我亦再冇力氣去同佢再爭論。第一,一式一份既all day,其中一碟腸臭已經係一個對比,一個顧客食到又臭,只係叫你換左條腸,好正常!我地冇要求你換曬成份早餐,只係想解決問題。成件事係態問題,如果你堅持話早餐腸冇問題,一條腸都唔肯換,得!我可
吾通我地三個個口都有問題?
之後佢又一輪嘴係到嘈,我亦再冇力氣去同佢再爭論。
成件事係態問題,如果你堅持話早餐腸冇問題,一條腸都唔肯換,得!我可以算,但你將個責任屈返落我地身上,就好唔尊重!顧客不為上!
難道有人想開開心心嘆份早餐返工會想食到成口酸臭?同你講完仲要比你屈,一大清早心情就搞到咁差?一份all day早餐$78諗住提早起身去開心嘆一嘆,換嚟既係一肚氣!