今日約咗兩個朋友食lunch,佢哋好好,專登就我入嚟屯門搵食,我哋揀咗哩間café,lunch佢有任飲任食menu。最初對於任飲任食嘅餐廳唔敢有太大期望,但最後竟然好有驚喜,食物同埋飲品嘅質素都好高!🏆 明太子卡邦尼扁意粉🍝成日覺得好食嘅卡邦尼意粉好難搵,但哩度嘅質素唔止合格,仲可以話係優異。意粉煮嘅時間控制得啱啱好,做到al dente嘅口感,醬汁加入溫泉蛋汁質感更滑,味道更香。中間加入蘑菇同煙肉片口感同味道更添層次。🥇 他他醬蝦多士 🦐🍞一口蝦多士,細細粒,唔會漏。蝦多士炸到好鬆脆,蝦肉彈牙,加上香濃他他醬,真係停唔到口,我哋都encore咗幾round。🥈 Sogno全日早餐真材實料,絕無欺場。炒蛋嫩滑,牛油🧈味香。特別鍾意佢加入烤菠蘿🍍,香甜開胃。蘑菇粒都好香好新鮮。🥉 麻薯窩夫🧇配雪糕賣相吸引,味道可口。窩夫加入麻薯真係叫人難以抗拒,口感煙靭Q彈,加埋朱古力雪糕同蜜糖一齊食真係人生一大享受。飲品我試咗凍mocha同牛油果🥑芝士奶蓋沙冰,兩杯都好高質。mocha味道好濃郁,咖啡同朱古力味都好香,兩者相輔相成,咖啡無酸味,我鍾意❤️。牛油果芝士奶蓋沙冰都好好飲,沙冰加入芝士奶蓋口感

🏆 明太子卡邦尼扁意粉🍝

🥇 他他醬蝦多士 🦐🍞

🥈 Sogno全日早餐

🥉 麻薯窩夫🧇配雪糕

飲品我試咗凍mocha同牛油果🥑芝士奶蓋沙冰,兩杯都好高質。mocha味道好濃郁,咖啡同朱古力味都好香,兩者相輔相成,咖啡無酸味,我鍾意❤️。牛油果芝士奶蓋沙冰都好好飲,沙冰加入芝士奶蓋口感好細滑,味道香甜,中間散發住陣陣嘅牛油果味,正!

真心高質,CP值高,埋單每人$178!搵日一定要帶我老公嚟!