2021-08-28 38 瀏覽
嚟到黃埔美食坊發現新開左一間叫”Boring”嘅餐廳,環境優美,於是入去試一試嗌咗個Set Dinner C,有前菜同餐湯,仲有主菜兩份主菜有松露野菌泡沫忌廉湯,松露味超香,磨碎左嘅野菌撈落忌廉湯,飲落好有口感前菜有香芒大蝦沙律,芒果味濃郁,最有特色係隻碟都係凍嘅,令前菜食落比較清涼,大蝦亦新鮮彈牙主餐嗌左美國肉眼扒(10oz)配薯菜,三成熟,熟度啱啱好,唔會有血水,食落肉質鮮嫩,牛味非常濃郁,質感豐富,油脂分布均勻,配芥辣醬一流,配菜有薯仔四季豆都好好食跟住主餐嗌左炭燒羊鞍配煙肉洋蔥薯餅配薄荷乳酪醬羊臊味唔算太重,岩岩好,薄荷醬就不太鍾意,但佢本身嘅汁好夾,食落啖啖肉,脂肪唔多,配菜薯餅係薯蓉黎,口感好滑,入口即溶餐廳服務非常好,好有禮貌, 我哋食到餐廳關門都唔趕我哋走,不過我哋都唔好意思,馬上食完就走

嗌咗個Set Dinner C,有前菜同餐湯,仲有主菜兩份

跟住主餐嗌左炭燒羊鞍配煙肉洋蔥薯餅配薄荷乳酪醬