好耐無去過中環哩邊搵野食,今次就黎試下哩間泰式酒吧餐廳,餐廳環境型格,有彩繪牆打卡位📸️仲要不停播住啲英文歌,真係幾chill幾有feel。餐牌上面好多泰式食物可以選擇,部份食物都係辣既,而且辣得好過癮,食得辣既人會覺得好正😆但如果你唔食得辣都可以叫小辣或者走辣。🥬Thai lard lettuce wrap $128生菜包既肉碎用既係新鮮豬肉,所以食落特別鬆軟入味,質感濕潤,仲要加左好多洋蔥同唔少辣椒,超香辣惹味,而且生菜新鮮爽甜,哩個真係好食推介👍🏻🍝Thai basil chicken spaghetti half $68超香橄欖油味,意粉質感彈牙,軟硬度適中,加上紅椒、青椒、雞肉絲同兩款唔同既辣椒,同樣香辣可口。🍢串燒Wagyu和牛 $32Chicken thigh雞髀肉 $28Naem sour pork sausage豬肉脆皮酸腸 $32Pineapple菠蘿 $28和牛肉質軟腍,唔洗點醬汁已經好惹味;雞髀肉都燒得香口;豬肉腸酸甜開胃,裏面除左豬肉碎仲有豬軟骨碎,口感比較豐富,係香港既餐廳比較少見到,值得一試;燒菠蘿份量好多,好抵食,鮮甜多汁,用黎解辣真係一流。另配兩款自家製

🥬Thai lard lettuce wrap $128

🍢串燒
Wagyu和牛 $32
Chicken thigh雞髀肉 $28
Pineapple菠蘿 $28

另配兩款自家製醬汁,一個係味道甜辣既泰式辣醬,另一款係沙嗲醬,裏面有花生同蝦,蝦米味好突出。

🦐Thai crackers $28
蝦多士面鋪上滿滿既芝麻,充滿芝麻香,咬落去非常鬆脆,裏面係蝦滑,質感彈牙,配有蝦餅,蝦味突出,相當鬆化。

🍹Sabai Sabai $98
加左檸檬同薄荷葉,味道微酸清新。

🍺Vitamin C $118
Orange vodka,orange juice & bottle of Thai red bull
最特別既係裏面加左泰國紅牛,有豐富既維他命C,酒類飲品黎講味道偏甜,比較適合女仔飲。

🧋Thai Milk Tea cold $48
味道好正宗同濃郁,奶味同茶味都好香,好飲推薦👍🏻

整體黎講,哩間泰式餐廳嘅食物質素相當高,基本上樣樣都好食,夠曬香辣惹味,絕對值得一試,亦係我會回訪既餐廳。