我同屋企人去食午餐,因為餐牌同環境都好吸引。我哋睇完餐牌就叫咗個男侍應過嚟,準備點餐。開頭都冇乜嘢,跟住佢問我哋要餐湯定沙律,我屋企人年紀比較大,可能唔係好理解, 所以問佢係咪兩樣簡一樣, 佢就表現出好唔耐煩,話”係呀,我話係就係啦” 之後我話要牛排餐, 配薯菜,佢就話 “薯菜係得啲薯條同沙律菜咁囉” 十分悔氣。到上菜,態度當然好奇怪,基本上係pat喺枱面。 我哋叫咗燒雞配意粉,我想搵個好嘅角度拍照,佢就指住張鋪枱紙,話”咪好似張紙咁嘅樣囉”我唔知佢係簡人嚟serve定係佢係manager/owner, 總言之服務體驗令人失望。其他staff嘅attitude 都好好,好nice.平心而論,餐廳食物同價錢都好ok,環境好正。可能簡侍應落單時小心選擇……