(非會員)
2006-07-24 22 瀏覽
太興出名做燒味,見這裡是新裝修,又是全場禁煙,唔想食二手煙的我,對禁煙食市又著一份親切感,就算食物品質一段,都會多點幫襯。加上第一次來時有個青春美麗好好笑容的靚女高妹作知客...這裡的食物質素一如其他分店般水準,不會太高,但總不會失望。來過兩次吃晚飯,分別點過小菜如生炒骨、XO醬涼瓜牛肉、茄子班腩煲和青介燒肉焗飯等,都算美味,不會覺得落很多味精,例湯也不錯。凍奶茶的特色不作多介紹,不覺不太夠香滑。不過第二次去的時候,服務態度令我會多加考慮再幫襯的可能性。事源在埋單的時候,我拿張單去櫃檯付款,遞給那位收銀員說「唔該埋單」時,她愛理不理,繼續做佢自己野;那時我就把單放在檯面上然後拿銀包時,她亦未即時拿起打單。好!我等你!又無句「唔好意思,阻你一陣」等既說話要個客等你做好你既野至幫我埋單都算,我等得。好啦!佢終於拿起打單,我此時開聲:「唔該俾張單我來做免費泊車唔該……」我自問好有禮貌,又無特別要佢做張單,因我食了過百元,俾番本身張單我就ok!嘩,佢應都唔應,就咁放番底張單在櫃檯面,多謝都無聲!仲有張單立時被風扇風差點吹落地下,要我去捉住,她都無句唔好意思,仲要黑起塊面!我當時越想越激氣!出左

我當時越想越激氣!出左門口都要返轉頭找個主任投訴!唔講由自可,向完個主任投訴,佢都好似唔想理咁,說:「咁我代佢講包對唔住啦!」乜野follow up呀,唔好意思呀都無句!

咁樣既服務態度,D野點好食我都唔會再幫襯了。