2020-05-18 984 瀏覽
琴日母親節去左呢間御和亭食晚餐。除左個燒牛舌比較chewy之外,其他食材都好新鮮,價錢亦合理。不過由於佢哋成日都好爆好忙,都吾期望會有特別好嘅服務,係我落單嘅時候就有個唔係太好嘅經歷。話說,我同我細佬坐嗰個位,係比個冷氣風口吹到正一正,啲風仲要勁大吹到我頭都赤埋。當喺唯一一個男侍應同我地落單嘅時候,就順便同佢講叫佢閂細啲個冷氣囉,我爸爸講左兩次佢都吾應,唔知佢係咪聽唔到,咁我咪再大聲啲(但絕對係有禮貌)同佢講多次囉,點知佢話:你係想我幫你落單,定係...... (佢冇繼續講,但我個人覺得佢嘅意思係,你係想我幫你落單定係幫你閂細冷氣?!),我唯有好晦氣咁回應佢:唉,咁你落order先!之後我先再搵另外一個女侍應幫我解決冷氣問題。講真,新鮮嘅食材唔係剩係得呢間有,嗰位男士應態度真係令我氣頂,我絕對唔會再去幫襯😡😡😡
琴日母親節去左呢間御和亭食晚餐。
之後我先再搵另外一個女侍應幫我解決冷氣問題。