2021-09-15
由於有海港城coupon,而 coupon就到期,冇理由唔用埋佢。當日大約中午十二時到達餐廳,由於提前book位,所以唔使等就可以入坐。餐廳環境舒適,有落地大玻璃可以望住個海,枱與枱之間空好闊落,足夠坐得好舒適。一入座就會送上麵包, 麵包是半空心的,方便加上牛油食用,食落似牛角包,新鮮出爐熱熱地好食。餐廳擺放食物的位置唔算大,食物選擇唔算多。沙律有紅菜頭沙律,煙鴨胸沙律,長螺絲粉沙律等等。有兩款火腿,有粟米湯,有3款甜品和雜果(西瓜,蜜瓜,菠蘿)。紅菜頭沙律啲紅菜頭好甜好好食。兩款火腿都好多斤同埋好韌。粟米湯好香粟米味,但除此之外就唔覺有其他味道。西瓜,蜜瓜都好甜好多汁。由於有三個人所以叫了三款主菜: 7味胡椒黑安格斯牛肉漢堡 ,南路易斯安那州魚柳三文治 ,美國USDA牛腹肉(六安士)七味胡椒黑安格斯牛肉漢堡其實係一個有藍芝士的漢堡,藍芝士味道唔算太濃,都算容易入口,麵包暖暖地脆脆地,牛肉都好大塊但冇調味又冇肉汁。南路易斯安那州魚柳三文治個名叫三文治,其實都係一個漢堡,感覺只是一個普通的炸魚漢堡冇咩特別。美國USDA牛腹肉(6安士)牛腹肉又我哋叫了五成熟,牛肉外層有少少微焦, 咬落去有
紅菜頭沙律啲紅菜頭好甜好好食。
兩款火腿都好多斤同埋好韌。
粟米湯好香粟米味,但除此之外就唔覺有其他味道。
西瓜,蜜瓜都好甜好多汁。
七味胡椒黑安格斯牛肉漢堡
南路易斯安那州魚柳三文治
美國USDA牛腹肉(6安士)
牛腹肉又我哋叫了五成熟,牛肉外層有少少微焦, 咬落去有肉汁及好有牛肉味(只用了鹽及黑椒調味)好食。