2021-04-24 1185 瀏覽
今日同媽咪去食九龍塘新開嘅中餐廳。去到已經有人排隊等入座,幸好等左一陣就入得。入到去個裝修超靚,環境幾好幾高貴,以紅黑為主題。以下係ordered food:梅子淮山 味道超級特別,第一次食到呢個味道,淮山酸酸甜甜,有梅子味,非常開胃!不錯!呢個唔記得咗叫咩,但我記得佢個口感幾好,外皮非常煙韌,可以一試帶子腸粉正正常常,幾好。帶子如果大粒啲會更好。蝦餃味道正常發揮,值得一讚係佢入面嘅蝦都幾大粒。辣的小龍包真係第一次食,味道幾特別,不過我都係中意食傳統小龍包多d。四川擔擔麵好食!成餐飯最平的食物,性價比最高的食物!最後食埋紅棗糕,就完滿結束,呢個係我最欣賞的食物,紅棗味香濃,口感煙韌,我非常喜歡總言之,呢間嘅食物質素不錯,但價錢有點貴,食左咁多食物,好似要大概600蚊埋單,所以算係一個食環境嘅餐廳,試一次就夠,或者請客都適合。

入到去個裝修超靚,環境幾好幾高貴,以紅黑為主題。

以下係ordered food:

梅子淮山

帶子腸粉
正正常常,幾好。帶子如果大粒啲會更好。

蝦餃
味道正常發揮,值得一讚係佢入面嘅蝦都幾大粒。

四川擔擔麵
好食!成餐飯最平的食物,性價比最高的食物!