2022-05-17
📍#喫麵#MFJ荃灣 #MFJ港式人均消費: HKD88自從嚟咗荃灣做野,每日出去食飯就好開心🥳今日就係愉景新城試下喫麵! 佢有好多麵類,有港式,泰式,日式,新加坡等等! $68-$88不等!⭐️曼谷牛腩船麵🍜$88我就選擇咗船麵,大碗到嚇死人! 😂先嚐啖湯,嘩!好濃好味!啱晒重口味嘅我🤣牛腩炆得好淋好入味,牛丸細細粒好爽口!炸豬皮都唔錯! 裡面好多芽菜,加上蔥粒好香! 而麵就係幼麵,都幾掛湯!好味! 餐廳行半自助模式,㩒機點餐,店員送餐,都算方便嘅! 同埋佢吔好後生,好有禮貌同招呼! 有人話貴,不過出去食碗細細碗拉麵都過百啦!依度仲要係超大碗! 朋友食個香港滑雞河直頭有半隻雞! 唔錯! ✅#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #thaicuisine #thaifood #noodles #boatnoodles #相機食先 #荃灣美食 #泰國菜 #船麵
📍#喫麵
#MFJ荃灣 #MFJ港式
人均消費: HKD88
自從嚟咗荃灣做野,每日出去食飯就好開心🥳
⭐️曼谷牛腩船麵🍜$88
我就選擇咗船麵,大碗到嚇死人! 😂
先嚐啖湯,嘩!好濃好味!啱晒重口味嘅我🤣