2024-03-26
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌇 𝓢𝓮𝓶𝓲-𝓑𝓾𝓯𝓯𝓮𝓽 𝓛𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓪𝓽 𝓢𝓬𝓮𝓷𝓲𝓬 𝓘𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪𝓷 𝓡𝓮𝓼𝓽𝓪𝓾𝓻𝓪𝓷𝓽 @ 🌟 AMA Ristorante by The Amatricianist 《👽食神大媽嘆西餐》.💁♀️ 圖片展示美食為:Business Set Lunch HKD 398- Antipasti- Daily Hot Earthy Soup- Grass Fed Argentine Premium Beef Sirloin Chargrilled- Wild Caught Halibut Fish Fillet- CoffeeCream Puff Filled with Custard & Hot Chocolate Sauce HKD 108.👽 喺灣仔區返工嘅朋友仔介紹,有一間開咗冇幾耐,擁有非常之靚景嘅意大利餐廳,有半自助午餐食,特登約埋一齊去試下同打吓卡先。成間餐廳各處都係打卡位,基本上任何角度都係零死角。.😋 最開心就係佢嘅前菜係半自助食,任攞㗎!又好多款選擇,同埋食材好優質。凍盤有多款SALAMI、PARMA,配上蜜瓜
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
Business Set Lunch HKD 398
- Antipasti
- Daily Hot Earthy Soup
- Coffee
😋 最開心就係佢嘅前菜係半自助食,任攞㗎!又好多款選擇,同埋食材好優質。凍盤有多款SALAMI、PARMA,配上蜜瓜,仲有水牛MOZZARELLAM同BURRATA,又滑又濃郁!仲有多款海鮮,包括:青口、章魚、煙燻三文魚、龍蝦、大蝦、螺。仲有經典嘅蛋餅,同好多款沙律。眼花撩亂,但係因為好清新健康,所以食落唔會覺得好滯。
🍲 午餐好抵,仲會配上餐湯,當日係意大利蘑菇湯,有濃郁嘅奶油味。
🥩 自選主菜就揀左「特選草飼阿根廷西冷牛扒」,草飼特別鮮美,質感特別好,咬落去好嫩滑。經過火炭燒烤,夾埋火箭菜同意大利陳醋,味道鮮美又多汁!
🐟 另一款呢就揀咗「野生比目魚柳配蕃茄橄欖刺山柑汁」,魚柳好厚身,魚肉好嫩滑!搭配啲蕃茄橄欖同刺山柑汁,味道酸酸甜甜,同埋個調味真係好特別,濃郁滿足!
☕️ 食甜品前先飲杯「熱咖啡」,夠香濃,解膩、醒神。一路傾下計,一路嘆咖啡,CHILL!
🌰 甜品方面,店員介紹咗呢一款「奶油泡芙配朱古力醬」,話個朱古力醬會令我哋非常之滿足。奶油泡芙內裡塞滿咗香滑嘅卡士達醬,環繞包圍住超多熱朱古力醬。一咬落去,啲醬汁就噴出嚟,泡芙外層香脆,內裡軟綿,同埋啲朱古力醬汁一齊食真係絕配!
😍 呢度唔單止有無敵靚景,前菜好多款,主菜優質,甜品好味!呢個價錢,真係物超所值!一定要嚟試吓!
📍 灣仔莊士敦道206-212號208 JOHNSTON 25樓
📲 +(852)3702-0806
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️