.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍱 𝓣𝓪𝓼𝓽𝓮 𝓸𝓯 𝓙𝓪𝓹𝓪𝓷 𝓪𝓷𝓭 𝓣𝓮𝓶𝓹𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽𝓼 @ 🌟 紅葉茶屋《👽食神大媽食日本嘢》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Deluxe Wagyu Beef Sukiyaki Set Meal HKD 218Deluxe Eel Rice Bowl & Ochazuke HKD 198Momiji-Chaya Special Soft Serve Ice Cream Parfait HKD 75.👽 大媽一路只有耳聞,從來未試過呢間過江龍日式餐廳。今次同朋友仔去尖東影燈飾,終於經過呢間餐廳黎試試。餐牌上面好多選擇,超級選擇困難症呢。.🍲 既然第一次試,要食就食最好嘅!揀左「豪華和牛肉壽喜燒定食」,會有更多嘅和牛。佢嘅和牛薄切,壽喜燒湯底,裡面有豐富嘅蔬菜同豆腐,配上一碟醃漬小菜。壽喜燒醬汁甜甜的,送飯真係一流。.🐟 另外揀左「豪華原條鰻魚茶漬飯」,原條鰻魚大大條,視覺上已經係享受。肉質肥美多汁,煮得恰到好處。茶漬飯可以選擇鰹魚湯或者蝦湯,揀左蝦湯,好鮮。.🍦 朋友仔戒口,所以兩個人一齊分呢個「鎌倉紅葉茶屋特製軟雪
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:

🍦 朋友仔戒口,所以兩個人一齊分呢個「鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲」作為飯後甜品。佢嘅軟雪糕係期間限定嘅哈密瓜味呀!口感滑溜,好香甜。加上豐富嘅配料,有白玉、忌廉,寒天,銅鑼燒,大滿足。

🌟 呢度餐牌真係好多選擇,尤其甜品選擇真係好多,下次試埋佢其他款式先。

.⠀
📍 尖沙咀麼地道68號帝國中心UG樓50-57號舖