2017-07-07 10883 瀏覽
今晚約了男朋友食晚餐, 想搵間餐廳食好少少, 最後訂了食盛八燒肉放題以前曾經團購買來食過一次, 平好多, 大約HKD220左右, 但是我找不到它最近有做團購, 所以食正價啦, 星期一至四, 我們又可以6點開始食, 加埋一都係HKD240,  OK啦~一開始當然把所以"疑似"好食的肉都點一份 >< 滿足下食肉獸個肚先, 上來一大盤, 牛肉已經有N款, 唔好問我, 我食了幾次都唔係好分到有咩肉, second order當然交比男朋友, 食肉獸對肉有要求雞肉都幾好食, 豚肉我一向普通, 所以主攻牛肉為主平時外面餐廳點一份都要百幾二百蚊, 今次點了好幾轉雞翼叫"手羽" , 豬肉叫"豚肉" , 好似去了日本咁, 高級晒~食了幾輪後就開始覺得好膩, 是時候點其他野食, 我一定唔會點烏冬同炒飯塞飽自己燒栗米燒到好乾 = =" 可能是因為我唔識燒……燒南瓜都OK…不過又OK飽肚下….."手羽"好細隻燒蜆幾好食! 有海水的咸味, 不用再落調味料, 我們食了20-30隻~ 應該回本了吧?最後, 當然是我最愛的雪糕, 盛八淇冰=豆腐雪糕, 每人一口氣點了各6球豆腐雪糕, 好食, 但食完真係
牛肉, 牛舌, 雞肉....
雞肉都幾好食, 豚肉我一向普通, 所以主攻牛肉為主
平時外面餐廳點一份都要百幾二百蚊, 今次點了好幾轉

南瓜, 栗米

手羽 (雞翼)

"手羽"好細隻
盛八淇冰

最後, 當然是我最愛的雪糕, 盛八淇冰=豆腐雪糕, 每人一口氣點了各6球豆腐雪糕, 好食, 但食完真係反晒肚
燒肉放題都係半年食一次好了, 食得太多肉, 我又肥了一圈............
2017-07-06
牛肉, 牛舌, 雞肉....
盛八淇冰
  • 牛肉
  • 牛舌
  • 雞肉....