2017-08-23 130 瀏覽
今晚約了親友們往尖沙咀吃燒肉放題, 因所有人都要上班所以選了八點至十點的時段。蒲進場感覺抽氣似乎不太通爽。 這裏選用電子餐牌應該會減少漏單和環保一點!每四人贈送海膽一板和刺生船。先嚟一round 刺身, 三文魚肥美肉厚, 甜蝦隻隻都有份量又新鮮。 海膽亦不腥也頗鮮甜,但因為太細隻 淨係放得太埋個爐,底部溶在板上。放在爐上燒的海鮮也有不少選擇: BB蟶子,蜆 ,大蝦,銀雪魚,沙爹魷魚鬚。。等等。 每次都是點算的份量分別放在小小的的器皿中, 基本上好快就食完不停咁撳掣點菜,好忙碌呀!另外,依到啲燒肉都好得, 全部都是bite size, 又要密密手咁燒,牛小排, 羊,牛舌,五花腩,單骨雞翼。 重點是沒有過份的調味, 食完唔會勁口渴。飲品方面都是韓式的無酒精罐裝飲品和一般的汽水, 散叫20蚊一罐,我们當然選擇加30蚊無限放飲 (最後我竟然飲了5款不同的罐裝飲品)我也叫了幾款沙律,大致上都不錯不會水溜溜或太多醬汁。其他食物都有唔錯的水準,印象較深有燒雞泡魚乾 ,好好味又有口,趁熱食(一定要)配啤酒勁爽!炸物也不錯,推介炸蝦和炸鮮奶。冷烏冬一點也不冷,又不熱 ,好像未煮過一樣好奇怪。最後每人一

。 重點是沒有過份的調味, 食完唔會勁口渴。

我也叫了幾款沙律,大致上都不錯不會水溜溜或太多醬汁。

炸物也不錯,推介炸蝦和炸鮮奶。

冷烏冬一點也不冷,又不熱 ,好像未煮過一樣好奇怪。

最後每人一杯movenpick雪糕, 有D驚因為雪糕呈現將近溶解狀態,幸好回家冇肚痛。

因為送上來的食物全部都是一小份一小份, 所以一路都很忙地點食物收碟,送食物。食到最後一刻也不會有太飽的感覺 ,好事來的!

• 燒雞泡魚乾
  • BB蟶子