2021-01-31 392 瀏覽
呢條街真係好多食肆,曾經有一段時間經常同朋友係呢條街食嘢,之前同成班運動朋友日日做運動keep fit,真係日日食都無有怕,而家無得一齊做運動,有D變成keep fat😂😂從來未超過105磅的我,而家今非昔比⋯⋯為咗要keep fit,一於食多D辣嘢,食辣野對於我嚟講,係越辣越減得多,一直以嚟我都係食辣野keep fit,原因點解,你食得幾辣,試吓就知點解?👍😋😂🥰———————-呢間以前無見過,原來係新開,裝修雅緻入面全部卡位,坐位舒適、衛生乾淨、入座時職員又有禮貌👍👍👍👍👍————————🟫小食:麻辣牛𦟌:麻得夠麻、辣得夠椒🌶️————————-🟥酸菜肥腸:咸酸菜配大腸頭,正到暈,你食得有幾辣,落單時話比職員知道就ok👌大腸又係我最愛吃。煮得又有咬口又夠腍與煙靭之間的口感👍咸酸菜不會太酸,帶點甜度又係我最愛的味道⋯⋯————————-🟨開胃黃骨魚🐟:魚🐟又是我的至愛,為食貓🐱的我,又怎會不吃🐟魚😂😂😂,原條黃骨魚,炇得入味又夠滑溜,貓🐱見到魚又怎能不吃,用火🔥熱住上,辣得更出色👍😋————————🟩乾鍋花椰菜🥦:一上枱就香噴嘖的惹味香氣,點解咁香,原來有小片片的🐷豬肉、芹菜、芫茜、青

———————-

🟫小食:
麻辣牛𦟌:
麻得夠麻、辣得夠椒🌶️

🟥酸菜肥腸:
大腸又係我最愛吃。煮得又有咬口又夠腍與煙靭之間的口感👍
咸酸菜不會太酸,帶點甜度又係我最愛的味道⋯⋯

🟨開胃黃骨魚🐟:

🟩乾鍋花椰菜🥦:
一上枱就香噴嘖的惹味香氣,點解咁香,原來有小片片的🐷豬肉、芹菜、芫茜、青紅椒🌶️⋯⋯等等。
芹菜的飄香又是我喜愛的一種蔬菜,怪不知香噴噴的飄來、飄來芹菜飄香,一個蔬菜都可以做得咁正👍😋

🟧甜品🍮:
紅糖糍粑:
食川菜,又係怎能不吃這個甜品🍮,外脆內煙煙靭靭的口感,最愛吃這種質感的食物…

————————-
❤️點解做得咁好食,全來自四川人的四川正宗口味,食得開心🥳、坐得舒適、原來是一家人用心的製作、又有禮貌,又好招呼,開心🥳⋯⋯就係咁簡單