2010-06-12
近排荃灣開左好幾間日本式放題,大家價錢都差不多,上個月已經想試下.....等下等下,今日終於有機會啦!一家三口,七點半到,冇訂檯,walk in 行去,即刻有位,仲俾左張6人檯我地,唔係生意咁冷淡呀?????不過,唔緊要啦,檯大d,放食物方便d~佢地放題分兩款:A. HKD 138加一 (不包刺身)B. HKD 178加一 (包刺身任叫)黎到食,當然要食刺身回下本啦,選了B,不過星期六日、公眾假期要再額外加多10元。雖然得三個人,但都差不多點哂order 紙上的食物,只是每個份量點1/2/3 份,小小地,每樣都試下!上菜速度快,沒有漏單,好快成檯都係野食,服務態度都幾好,特別d經理絕對唔係果d "經過唔理" 果種!不過食物方面就真係麻麻地....刺身,唔夠新鮮,冇本身果種鮮味和甜。炸物,好麻麻,炸蝦食落似食緊炸薯條,好多粉漿和d蝦肉已經散哂><,炸蕃薯,是中國蕃薯的,而不是日本種,沒有甜味。串燒肉串、雞軟骨.....似係超市急凍一包包果d,燒返熱咁。但其他燒牛舌、獅子狗、腸仔、菇類又係自家製成品,好奇怪。(從他們的竹簽得出此結論。)壽司,點左佢d廚師推介黎試試,ok l
佢地放題分兩款:
A. HKD 138加一 (不包刺身)
B. HKD 178加一 (包刺身任叫)
不過食物方面就真係麻麻地....
刺身,唔夠新鮮,冇本身果種鮮味和甜。
壽司,點左佢d廚師推介黎試試,ok la,可以接受,難得的是...舊飯團佔的比例不多,食多
幾夠都仲得!
熱食,點了碗龍蝦粥和翅一碗,味道怪怪的,但最搞笑係碗龍蝦粥真的有龍蝦在內,不過是半隻超小迷你龍蝦仔,已熟透了,為血紅色,沒細看的話,以為有隻巨型昆蟲係碗粥裡面
好味的有
芝士焗青口和酒煮蜆....要再數的話.....真的確實沒有了。
如果呢間鋪頭想繼續生存,睇怕真係要再執執d野食先得,門面都靚都好,食物質素太差,好快又要易手架啦!