2020-05-08
假日和朋友仔來到銅鑼灣吉列牛忌廉烏冬專門店,第一次來,估唔到原來咁正斗,店舖環境頗大,坐得好舒服。點了一個美式頂級牛里脊套餐$178,仲有咸蛋薯條$38,套餐包括有鐵盤上的頂級牛里脊和芝士大啡菇,配有秘製醬汁,而且仲點左香辣忌廉雞肉炒麵$78,各款都非常值得推介,味道一流。咸蛋薯條炸得香脆金黃,仲要有特別的咸蛋味道,香囗又可口,正!美式頂級牛里脊套餐內的牛里脊由小鐵盤盛上,牛里脊感覺有一至兩成熟,把牛肉切成一小片一小片的,放上已預熱的石爐上燒,特別過癮,自行按囗味安排想燒至幾熟,牛肉為牛里脊,肉質軟稔,濃濃的牛肉香氣,特別有感,簡直不得了。而芝士大啡菇,啡菇好大的一隻,軟淋淋的肉汁豐富,菇上的芝士拉出一絲絲的,配合非常,邊吃牛邊吃大啡菇有一種中和的感覺。香辣忌廉雞肉炒麵,係一大碗黃色的咖喱忌廉在面頭,入面係雞肉炒麵,味道是微辣的,特別滋味開胃,很不錯呢!的確是一間值得推薦的餐廳。