2024-09-15 1288 瀏覽
呢排做嘢好忙,終於約到朋友出嚟食飯,梗係要搵間坐得舒服嘅餐廳啦,朋友介紹我去觀塘工業大廈入邊嘅一間隱世西餐,入到去嘅時候估唔到都幾多人,好彩都有張卡位俾我同朋友,餐廳嘅裝修令人感覺好舒服,職員態度亦都好好。今次我同朋友揀咗唔同嘅美食。黑松露薯條作為前菜必須要點,好香濃嘅黑松露味,再加上黑松露醬汁,識落非常惹味,而且覺得太過濃郁嘅話亦都可以沾上茄汁,一樣好味道,而且每一條都仲係熱辣辣。水牛城辣雞翼出面嘅西餐廳已經好少見到有水牛城雞翼,我同朋友一定唔會錯過啦,炸到脆卜卜,而且醬汁唔會過鹹,味道啱啱好,配上沙律菜,即刻減輕油膩感。炭燒紐西蘭西冷牛扒食牛扒一定要嗌五成熟,果然啱啱好,最鍾意烤到有少少趣博博嘅感覺,入邊肉質鮮嫩,最欣賞佢個配菜有薯蓉,非常之香濃嘅牛油味。而且牛扒份量幾大,兩個人食啱啱好。京式烤鴨薄餅好fushion嘅菜式 平時冇試過烤鴨薄餅,加上芝士原來係咁夾。份量唔算好大,食落脆卜卜,總括嚟講所有菜式都好欣賞。

黑松露薯條

水牛城辣雞翼