好耐好耐之前已經食過Soul9一次,感覺非常良好,印象中環境好靚,好有心思,食物質素都好高今晚約朋友食飯,咁岩朋友勁鐘意食海膽,我就即刻想起Soul9既海膽飯超正,就帶左個朋友去食!————————————————————環境真係好靚,好高級,亦都好有心思好岩朋友們同情侶們去食飯傾計環境雖然唔算好大,但係好warm非常有心思,連枱燈都係咁有style地點好方便,雖然係一條行仔入面,但係由北角地鐵B4出口行過去都唔需要5分鐘食物類型多,無論係salad,定pasta,還是肉類,連burger&pizza都有價錢適中,飲品另叫,加$48仲可以upgrade做套餐,有湯同salad食————————————————————八瓜魚櫻桃蘿蔔蓮藕和風油醋沙律 蓮藕切到好薄好薄,師傅刀工真係好好蓮藕應該係生的,第一次知道蓮藕可以生食仲要係好爽好好食和風油醋,清清地,甜甜酸酸,配合埋蓮藕同沙律菜,好夾,亦都好開胃侍應仲好細心咁提我地,食幾多落幾多,唔好一次過落哂!雖然得一個侍應,但服務幾好,解釋得好清楚————————————————————-烤墨魚仔薄荷檸檬醬墨汁意大利粉wa!隻墨魚仔大大隻架,好足
好耐好耐之前已經食過Soul9一次,
感覺非常良好,印象中環境好靚,好有心思,食物質素都好高

————————————————————
環境真係好靚,好高級,亦都好有心思
好岩朋友們同情侶們去食飯傾計

環境雖然唔算好大,但係好warm

非常有心思,連枱燈都係咁有style

八瓜魚櫻桃蘿蔔蓮藕和風油醋沙律

蓮藕切到好薄好薄,師傅刀工真係好好
蓮藕應該係生的,第一次知道蓮藕可以生食
仲要係好爽好好食

侍應仲好細心咁提我地,食幾多落幾多,唔好一次過落哂!
雖然得一個侍應,但服務幾好,解釋得好清楚

————————————————————-

烤墨魚仔薄荷檸檬醬墨汁意大利粉

wa!隻墨魚仔大大隻架,好足料
有好香既蒜香味
旁邊細細隻個d係櫻花蝦,好香口
墨魚麵好乾爽,乾濕度同軟硬度適中
無論擺碟定烹調都好用心

七成熟既羊架
羊架上有足夠既蒜蓉同香料,好有口感
肥瘦適中,有小小羊膻味,但又唔會太膻
羊架下面既薯蓉真係超級好食
平時既配菜多數係整幾塊薯角,Soul9就好用心咁整左好滑身好香口既薯蓉,真係100分

————————————————————-
Soul Season 海鮮拼盤

性價比超高既海鮮拼盤
我同朋友都好鐘意食海鮮,所以就share左個拼盤!入面有大大隻龍蝦,仲有蜆肉,大蝦,鮑魚,螺肉等等等
仲配有檸檬,茄汁同埋醋,調味任君選擇
每一款海鮮都好新鮮
蟹膏好多,仲要好鮮甜
大蝦都有好多蝦膏,肉質爽脆
SOUL  SEASON

份量十足,蜆肉全部開殼,同埋無沙既
柚子蜜

呢到既飲品都好好飲,我叫左柚子蜜,朋友叫左生果茶,個人覺得生果茶仲好飲

唔會太甜,酸酸甜甜咁,消滯解渴
食咁多好野,飲返杯果茶,就爽YY啦
————————————————————
真心欣賞店主既用心,食物水準keep住咁高!我同朋友都好滿足

真係要多多支持小店,繼續努力用美食為客人帶來快樂
2018-10-06
SOUL  SEASON