2019-02-28 152 瀏覽
之前已經有聽朋友講過呢間麻神,話係台灣開到黎香港,不過銅鑼灣真係少去,點知轉頭而家係旺角有分店~咁就約埋朋友齊齊黎朝聖啦!入到店,環境都幾大,座位寬敞,坐得舒服,打邊爐都好介意座位問題,始終會食好耐。一拎餐牌,就已經知道原來晚市有7折,除左海鮮外,咁當然唔理咁多食左先講。麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋  見到呢個唔諗即叫,個麻辣湯底超香,真係重重麻味,但食落又還OK,不會太辣。至於個花膠雞,真係讚,超濃郁雞味,又鮮又帶鹹香,個人好鐘意呢個湯底。除左湯底,都真係叫左好多野食!食物太多款式,我地都揀左幾款較少食到的,包括酒香白肉、孔雀鮑魚、豬潤、冰豆腐、脆肉脘、丸子拼盤、魚腐、豬肩胛肉、牛小排....成台都係野食,真係好誇張.....值得一讚係食物都好新鮮....高質享受!個南非孔雀鮑魚,真係少有,食落肉質較軟腍,但味道又好濃,加埋個湯底,正啊!個人喜歡食豬潤,口感實淨,食落味道濃,好有咬口。打邊爐當然唔會少得牛啦,牛小排,味道幾濃,唔會好韌同鞋,係好有口感,加麻辣湯底食,好惹味。個豬肩胛肉又係好味,肉質細膩,豬味濃郁。仲有特別要講個脆肉脘,好新鮮,加埋花膠湯底食,味甜又香。

麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋

除左湯底,都真係叫左好多野食!

2019-02-02
  • 麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋