2022-07-24 88 瀏覽
要慶祝周年紀念日,所以揀咗一直好想試嘅鐵板燒。當時疫情好嚴重,但又好好彩最後五月頭開返晚市堂食,所以去咗呢間相對地比較經濟嘅鐵人旨花食龍蝦鐵板燒二人前!首先一去到就上咗個藜麥沙律同龍蝦腐皮湯餃影相可能影得唔係好清楚, 但係真係有龍蝦肉一絲絲好好食,同個湯底-日式高湯好夾!!!第三道, 就係白雪魚個魚皮煎到好脆, 魚身好滑,但唔算好重魚味,配上洋蔥煮成嘅汁真係好好味,個洋蔥好淋入晒味平時唔食洋蔥我都食晒😍第四道係海膽汁配龍蝦,師傅將原隻龍蝦放上鐵板燒,然後去殼,再慢慢煮,最後淋上海膽汁龍蝦好爽口煮得啱啱好,不過唔算好有龍蝦味,但配上個汁真係好好味,一人半份龍蝦其實真係幾多,因為都幾漏。然後就有個花菇好香,煮到好淋好入味。食緊花菇之際,師傅就準備和牛。熊本A5和牛油脂味咁大爆發, 入口即溶真係好好食!!!一份大約有五至六粒一口和牛!好幸福!食到呢度其實已經幾飽同漏, 不過貪心都會想食多幾舊和牛XD 最後一道用鐵板炒嘅飯-瑤柱櫻花蝦炒飯!! 師傅真係炒到粒粒分明,個飯好乾身一啲都唔油。但我真係夾硬食,因為食咗幾啖已經覺得好飽🙈最後仲有雞湯飲(有蝦同本菇係入面),個湯好鮮!!!雖然可以揀水果或

首先一去到就上咗個藜麥沙律同龍蝦腐皮湯餃

最後仲有雞湯飲(有蝦同本菇係入面),個湯好鮮!!!

雖然可以揀水果或者雪糕作為畫上呢餐飯嘅完美句號。最後揀咗蜜瓜, 因為真係飽到緊要,無quota 食雪糕,全餐都真係又好睇(睇住師傅表現)又好食!!!好開心🥳
2022-05-06
慶祝紀念