餐廳: Concept 品穀
資訊:

2021-04-24 868 瀏覽
出面唔少麵包都會用咗化學物(例如膨脹劑)簡化程序,而品穀嘅麵包以無添加做主打,鋪頭入面都寫上麵包主要嘅材料,真係食得安心✅仲有好多款特色麵包同蛋糕!!!玻璃櫃入面款款都好吸引😍最後我都買咗好多先出翻黎😂1. 栗子之星 $24今次買嘅最鐘意依個‼️栗子蓉細滑絲柔,甜度自然恰好,而且都佔咗大半個包唔會覺得啲餡唔夠😂加上朱古力粉及同曲奇碎點綴,味道更有層次2. 榛子之舞 $29外層麵包酥皮烘得金黃,粒粒榛子完美地混入麵團,入面同牛角包一樣有好多層次3.伯爵鬆餅 $18Size圓形都幾大個,見到用咗好多茶葉earl grey味好香,翻屋企烘咗一陣再食,口感都仲係鬆軟又唔會一咬散哂4.海鹽焦糖碧根果曲奇 $25酥脆曲奇上面鋪滿哂唔同款嘅nuts, 最特別係出面包咗層海鹽焦糖嘅表層超好食😍同啲堅果勁夾5.生吐司 (3片) $16材料好講究,混合咗日清麵粉同法國T45麵粉,口感香軟,奶香味都比一般生吐司更突出🌟推薦指數:7/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍Concept 品穀 (灣仔)灣仔太和街10-20號福和大廈地下B舖

1. 栗子之星 $24

5.生吐司 (3片) $16
伯爵鬆餅

🌟推薦指數:7/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍Concept 品穀 (灣仔)
灣仔太和街10-20號福和大廈地下B舖
外賣自取