2022-08-14 608 瀏覽
今日同路人甲係沙田上完堂,又到晚餐時間,諗緊有咩好食之際,個腦即刻閃左去大圍,話說好耐之前成日同朋友食好西,所以就決定去大圍搵食😋今日並唔係去積福街個邊,而係去左美林邨😎個到有咩食,大家有去過元朗食糖水,應該都會識大飯糖呢間糖水店,但其實大圍美林邨都有間,重要係有飯食架😍每次夜晚去其實都唔係太多人,今日去到亦都唔例外,今日我地叫左咩:1.  椰香咖喱雞扒飯🍚2. 三重芝士 x 粟米🌽鹽酥(真)石斑飯🍚3. 酥炸燒賣(12粒)首先黎既係椰香咖喱雞扒🐤飯,雞扒係鹽酥嘅豬扒,點住咖喱非常之惹味,由於路人甲唔鍾意食薯仔,所以我食曬佢,咖喱雖然唔係好滑,但椰香十足,下次路人甲應該會再encore😍之後係芝士(真)石斑飯🍚,呢個飯係第1次叫,其實個汁係三重芝士粟米汁黎😍(真)石斑份量多,可以做到1啖魚再1啖飯,超級滿足😋另外就係大量芝士同埋粟米🌽令到我有就快食滯既感覺😎重有因為有粟米關係,個醬甜甜的🤗令到我真係好想食曬d飯🥳最後係酥炸燒賣,黎到呢到1定要食既小食,熱辣辣咁食,燒賣本身既脆,令到我欲罷不能,1上枱就食左4、5粒😋呢個要襯熱食,唔係就冇咁脆喇🤗呢餐飯好滿足,唯1不足係,佢地由台式奶茶,

1.  椰香咖喱雞扒飯🍚
2. 三重芝士 x 粟米🌽鹽酥(真)石斑飯🍚
3. 酥炸燒賣(12粒)

呢餐飯好滿足,唯1不足係,佢地由台式奶茶,轉左做港式奶茶,覺得失色左少少😞

總結:好多地方都會渣車去,但公共屋邨既餐廳令到我地會渣車去,就非常少了🥰有d食物未必係其他分店食到,所以要試1定要黎呢到試😍雖然小店,但很高質👍
2022-08-03
  • 酥炸燒賣