2021-04-15 802 瀏覽
成日聽人哋講話去大帽山飲茶🫖 星期日我哋就諗住行大帽山 咁就決定試吓去川龍飲茶啦😀 川龍其實係有幾間呢啲嘅舊式茶樓 我哋好驚星期日會好多人所以一早就出發啦~~~ 由荃灣搭小巴去川龍都係15至20分鐘 9點左右落車 一落車見到彩龍就入咗去 入面每張枱都有人 好熱鬧呀😌 好彩我地早啲去 咁等左一張枱就有位啦☺️舊式茶樓所有嘢都係自己黎 沖茶拎點心都係自助形式 想飲咩茶 濃啲淡啲或者溝茶葉都可以👍🏻 因為我哋坐2樓 而拎點心係起1樓 拎住上樓梯嘅時候就要小心啲啦~~拎吓拎吓唔經唔覺就拎咗好多樣😆燒賣啦、西洋菜啦、叉燒腸粉啦、鳳爪啦、馬拉糕啦,係連莎翁都有啊!聽講係因為佢隔離有個西洋菜園 所以啲西洋菜會新鮮啲🌿 整體來講真係不錯呀 唔敢講話超好食 但係正正常常既味道 熱辣辣再加埋山景真係不錯架!下次再行大帽山既話都會再食呀🙂

拎吓拎吓唔經唔覺就拎咗好多樣😆
聽講係因為佢隔離有個西洋菜園 所以啲西洋菜會新鮮啲🌿