2023-07-22
🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟觀塘呢一間喺工業中心裏面嘅餃子店🥟🥟,俾我喺網上見到覺得幾特別,所以就上嚟試吓,佢嘅環境唔算好大,裝修都比較普通,我哋叫咗三個餐同一個小食,餃子嘅種類唔多,佢有分經典口味同特色口味,8件為一個餐,可以揀兩種唔同口味🥟🥟🥟臭臭香茜豚肉餃拼🥟深海紫菜豚肉餃 (湯餃 $58) :湯餃配左日式特濃豚骨湯,清清淡淡咁,佢哋好有特色,係用一個金色小壺裝住湯底,倒出嚟新鮮滾熱辣😆,佢哋嘅餃子每一款餡料超豐富,皮又夠薄,🥟🥟香茜豚肉餃既芫荽其實裏面唔算好多,本身自己都鍾意食,所以加咗芫荽超香口,又惹味,至於🥟紫菜豚肉餃出面比較少有,加左紫菜又別有一番風味😍😍,豚肉又爽口👍🏻👍🏻🥟大大隻鳯城蝦蝦餃 $68 :另外都係叫咗八件嘅鳳城蝦餃配湯,一樣都係皮薄餡靚👍🏻👍🏻,蝦肉新鮮又夠爽口,另外加入木耳,口感特別豐富😋😋🥟翡翠白菜豚肉餃拼🥟韭菜蔥頭豚肉餃 $68 :最後叫咗呢兩款嘅煎餃,拌碟有醃蘿蔔,每一件都煎到金黃色👍🏻,食落嘅皮絕對唔厚,餡料都相當豐富,肉汁滿滿,韭菜同白菜嘅配料都唔少,食落更加香口惹味😍😍🐔 照燒烤雞腿肉串 $28 :呢款雞肉串同出邊嘅冇咩分別,都係比較普通,純粹叮
🥟臭臭香茜豚肉餃拼
🥟翡翠白菜豚肉餃拼
🐔 照燒烤雞腿肉串 $28 :呢款雞肉串同出邊嘅冇咩分別,都係比較普通,純粹叮熱就食😅
🍹 無糖白桃烏龍冷泡茶 $14 :另外佢哋有普通汽水同梳打水之外,仲有比較健康嘅烏龍冷泡茶😆😆