2019-07-16
東大街覓食,真係唔可以走漏眼嫁!呢間食鮮係係雞蛋仔向左既個條行直行,呢日好似發現左新大陸咁!😂😂見到多街坊食唔係得遊客就知應該唔錯!見到餐牌做緊$298 2人套餐就去試下~!2人餐有6樣基本野:秘製蒜蓉燒皇牌西非八頭大虎蝦、扇貝皇、牛仔骨、燒鯖魚、燒生蠔、雞軟骨、脆肉瓜! 全部都係燒汁燒或者蒜蓉燒~本身其實係虎蝦兩隻or扇貝兩隻,但老闆好好俾我地每樣叫一隻,試晒兩款海鮮!呢隻大虎蝦不得了,賣相已經好好,好大隻,撥開d蒜已經見到好多肉!食起的確啖啖肉~非常鮮味,蝦味超濃!扇貝皇都好大隻,多汁! 但自己覺得虎蝦更好味!我平時好驚食生蠔,但呢間食熟蠔就唔怕唔乾淨,一定安全!而且佢燒得好好,唔會過熟縮晒水!又係大大隻既美國生蠔!牛仔骨又係超好味呀!因為係rib位,所以冇咩肥膏同筋,成塊肉質都軟,好香濃既牛味!條魚唔多骨!又係啖啖肉,塊魚皮燒得勁脆!真係所有食材都同店名一樣!非常新鮮!雞軟骨同脆肉瓜可以話係燒物必食~舊瓜好爽口入味!雞軟骨都好有嚼頭!食到一半,見到食物咁正就想叫碗飯送下,所以最後就叫多左個雞扒腸飯配麻辣土匪雞翼($68)!如果你鍾意食辣,一定要黎試土匪雞翼,超惹味既燒烤味而且真係
見到餐牌做緊$298 2人套餐就去試下~!
扇貝皇都好大隻,多汁! 但自己覺得虎蝦更好味!
食到一半,見到食物咁正就想叫碗飯送下,所以最後就叫多左個雞扒腸飯配麻辣土匪雞翼($68)!如果你鍾意食辣,一定要黎試土匪雞翼,超惹味既燒烤味而且真係幾辣下!好刺激既口感!
雞扒又係大大塊,所以最後食到好飽好滿足!
話說上菜既時候老闆俾左秘制醬汁我地試,好有鮮味既辣醬!我雖然唔食得辣,但少少少少咁點又幾惹味幾正!
最後就係3周年幫襯就有既虎蝦刺身!😁