2011-09-02 12 瀏覽
好耐無嚟食lunch, 就請小朋友食啦~ 小朋友選麵餐, 大人就叫午餐啦~大人order完就到小朋友order, 小朋友叫了酥炸豬大腸米線(酸辣湯底)及香茅豬扒米線(清湯底), 那女侍應生就拿走他們檯面上的刀义, 想換上筷子, 丈夫就請女侍應生把小O的义子留下, 但那女侍應生反問是否小朋友吃麵餐, 我答「是」但她依然要帶走小O的义子, 我見小O一臉尷尬的樣子就只好老實地對女侍應生說:「他不太懂用筷子!」那女侍應生便放低小O的义子並用傳話器與其他侍應生講:「呢張檯有2個食麵, 其中1個唔識用筷子。」說畢就走開, 丈夫笑笑口向小O說:「睇吓你重學唔學用筷子, 而家全世界都知你唔識用筷子啦~ 羞怪」酥炸豬大腸米線(酸辣湯底)...豬大腸炸透所以表皮很薄, 米線滑滑, 酸辣湯底連小朋友都食到香茅豬扒米線(清湯底)...香茅豬扒並不是用香茅粉調味, 用真香茅因為見到一條條香茅絲, 其他就普普通通大人叫的:德國式焗羊肉寬條麵, 我只可以講一句: 除咗羊肉嘅燥味, 其他嘢喺完全淡味; 羊肉有被鬆肉粉鬆過嘅特質 大佬~成$46個餐就俾茶餐廳嘅品質瑞士香葱汁煮菠菜雞絲意大利粉$45...都唔好得去邊

大人叫的:
大佬~成$46個餐就俾茶餐廳嘅品質
瑞士香葱汁煮菠菜雞絲意大利粉$45...都唔好得去邊, 依舊是淡而且汁底水汪汪, 雞肉似水灼, no good
午餐可選鮮搾西瓜汁, 又是同一個字......「淡」, 最大鑊是唔講「甜」, 但佢可以西瓜汁無西瓜味, 是否買了假西瓜???

午市還要加一!!!
2011-08-18