2023-04-12 64 瀏覽
今晚同朋友去咗呢間樓上酒吧(SHOWTIME SPORTS BAR) 食飯同飲野,感覺好正。呢度同酒吧個名一樣,有多種遊戲檯、飛鏢機、桌球檯等可以玩,好適合約埋一班朋友仔或者上班一族收工過嚟玩。餐廳主打西餐&日式串燒,好多選擇。我哋點咗一個set dinner ,包括Starter+主菜+小食,另外仲點咗一啲串燒做小食。Starter - 布袋芝士伴車厘茄沙律大大個嘅布袋芝士,份量十足!新鮮又美味嘅沙律,配用黑醋調味,食落好開胃,超好食!主菜 - 慢煮法式油封鴨髀配藍莓燒汁香脆可口嘅鴨髀,烤到剛剛好,將肉汁鎖上,鴨肉非常滑嫩,食落一啲都唔覺得韌!底下嘅薯蓉香滑之餘,充滿鴨肉汁,非常美味。小食 - 炸魚炸到金黃色,香脆可口,點埋千島醬,更美味!串燒雞軟骨串燒 - 口感爽口香脆又美味。雞心 - 燒得好香,口感吃起來略有彈性。雞肝 - 口感綿密細緻。CocktailSmurfs's Garden - 充滿花香味嘅cocktailCucumber Hunter - 清新又帶酸甜味道嘅cocktail兩杯coctail都好有賣相,而且好易入口,誠意推介!!!

Starter - 布袋芝士伴車厘茄沙律

主菜 - 慢煮法式油封鴨髀配藍莓燒汁

小食 - 炸魚
炸到金黃色,香脆可口,點埋千島醬,更美味!

串燒
雞軟骨串燒 - 口感爽口香脆又美味。
雞心 - 燒得好香,口感吃起來略有彈性。
雞肝 - 口感綿密細緻。

Cocktail
兩杯coctail都好有賣相,而且好易入口,誠意推介!!!
布袋芝士伴車厘茄沙律
布袋芝士伴車厘茄沙律