2018-04-15
飯過晚飯後, 我地只需要行過隔離舖就黎到呢度喇!之前都見有不少的美食報導呢間小店, 原來就係喺呢度, 唔洗周圍搵就可以黎到喇, 梗係要試下啦!店舖其實好細間, 不過佢既佈置卻花了唔少心思.之後我地揀左 北海道四葉忌廉芝士蛋糕布丁燒, 同芒果布甸 即刻食. 幸好門外有一張小圓枱, 可以坐喺外面食.職員有教我地點樣食個布丁燒, 老公俾完錢之後, 職員就幫我地反轉左了....影唔切相.....不過唔緊要啦, 入去補影返都得!這兩父子等緊我影完相先食得, 哈哈!!門外前的玻璃擺設, 好有心思, 店舖入面大多數用貓頭鷹做裝飾.呢款就係我地買既布丁燒原貌影完, 食得!左: 北海道四葉忌廉芝士蛋糕布丁燒 右: 芒果布甸 嘩, 果然好好味呀! 好香芝士味, 而且布丁好滑漏, 下層就係芝士蛋糕, 夾住埋D焦糖漿一齊食, 真係好香滑可口! 連仔仔都食到不停孹大個口要我地餵!!相對芒果布甸就較為平平無奇了一點~~布甸質感較為實, 雖然入面都有D芒果肉, 不過食落唔夠香. 可能同布丁燒有所相對~~
店舖其實好細間, 不過佢既佈置卻花了唔少心思.
幸好門外有一張小圓枱, 可以坐喺外面食.
不過唔緊要啦, 入去補影返都得!
這兩父子等緊我影完相先食得, 哈哈!!
呢款就係我地買既布丁燒原貌
影完, 食得!